+ 380 44 290 28 80

Отдел продаж

+ 380 44 290 28 98

Отдел закупок

Продукт

Корисні властивості меду

Натуральний мед – це незрівнянний природній продукт, що має унікальні корисні властивості.

Дослідники порахували, що для отримання 0,5 кг готового продукту, працюють 60 тисяч бджіл, які, загалом, пролітають близько 90 тисяч км і відвідують 2 мл квітів.

Титанічні зусилля маленьких трудівників втілюються у дивовижний результат. Мед займає почесне місце в раціоні людей, що піклуються про власне здоров’я та відмінне самопочуття.

Цей природній дар допомагає в лікуванні багатьох захворювань та є ефективним імуномодулятором.

Він містить велику кількість речовин, без яких неможлива нормальна життєдіяльність людського організму.

Мед практично не має протипоказань до застосування. Його обожнюють діти – і це найкращий варіант з усіх солодощів, якими люблять ласувати діти.

Склад натурального меду

В світі нараховуються сотні видів меду.

Бджоли збирають нектар з тисяч рослин і не нехтують жодною дорогоцінною краплею.

В процесі переробки комахи добавляють біологічно активні ферменти, а при дозріванні на сотах утворюються нові сполуки.

При цьому зберігаються природні вітаміни і мінерали, які входять у склад нектару. Так формується унікальний склад і неповторний смак, відомий людству більше ніж 4000 років.

Вміст меду класифікується за декількома параметрами – поживними та фізико-хімічними.

Як продукт споживання мед містить:

80%
натурального цукру (переважно фруктозу і глюкозу). Через високий вміст фруктози натуральний продукт солодше, ніж столовий цукор.
18%
води Чим нижче цей показник, тим вище якість меду. Саме тому особлива увага звертається на дозрівання нектару в сотах – у витриманому продукті процент води мінімальний.
2%
вітаміни і мінерали Вітаміни: В – В6, В1, В2 рибофлавін – нікотинова, пантотенова кислоти та кілька амінокислот. Мінерали: кальцій, мідь, залізо, магній, марганець, фосфор, калій, натрій, цинк.
Не містить жир та холестерин
Концентрація корисних речовин незначною мірою коливається в залежності від виду меду.
При цьому всі без винятку сорти є природніми антиоксидантами та не містять жир або холестерин.
Невелика кількість в щоденному раціоні сприяє кращому метаболізму
Хоча мед характеризується високою калорійністю (в 1 столовій ложці міститься 64 калорій), його споживання не суперечить принципам здорового харчування. Продукт володіє невисоким та середнім глікемічним індексом – від 32 до 69 в залежності від сорту. Тому невелика кількість в щоденному вжитку ніяк не шкодить фігурі та сприяє кращому метаболізму.

Природня аптека: 10 аргументів на користь меду

На унікальні властивості меду люди звернули увагу ще за часів давніх цивілізацій.
В наші дні він також допомагає в лікуванні й профілактики багатьох захворювань, допомагаючи залишатись активними і сповненими сил жителям технологічного ХХІ століття:

Запобігання раку та сердечних захворювань
Мед містить флавоноїди, антиоксиданти, які допомагають знизити ризик онкологічних та сердечно-судинних захворювань, зокрема, інфаркту.

Лікування виразки та інших гастроентерологічних розладів
Наукою доведено, що мед сприяє загоєнню виразок та бактеріальних гастроентерологічних розладів.

Зменшення кашлю та подразненню в горлі
Мед, особливо гречаний, допомагає в лікуванні захворювань, що супроводжуються кашлем. Згідно з результатами досліджень, одна доза гречаного меду має такий ефект як прийом декстрометорфану. Однак, при цьому відсутні побічні ефекти, які можуть виражатись в розладі сну. Навпаки, медова терапія сприяє спокійному сну, що особливо важливо при лікуванні дітей.

Лікування ран та опіків
Високі антибактеріальні властивості меду дозволяють успішно застосовувати продукт при лікуванні ран та опіків. Прості цукри сприяють припиненню виділень з ран та загоєнню пошкоджень.

Покращення стану шкіри
Мед благотворно впливає на шкіру – знімає запалення, живить та зволожує. Продукт активно використовується у догляді за лицем та тілом, завдяки чому широко використовується в традиційній косметології.

Джерело енергії
Природній енергетик – що може бути краще?! Мед слугує чудовою альтернативою сучасним баночним напоям. При чому, на відміну від них, він не лише придає сили та підвищує активність, а й покращує розумову діяльність, зміцнює пам’ять.

Антибактеріальні та антигрибкові властивості
Всі сорти меду мають антибактерицидний ефект за рахунок вмісту ферментів, аналогічних за впливом до перекису водню.

Підвищення фізичної витривалості
Ще в Давній Греції атлети обов’язково їли мед та сушені фініки для покращення своєї спортивної форми. Сьогодні мед також включають в раціон сучасних спортсменів. Він сприяє підтримці рівня глікогену – основного «запасного» вуглеводу людини – та скорочення періоду відновлення після фізичних навантажень.

Регулювання рівня цукру
Мед містить 80% цукру, однак за своїми властивостями натуральні речовини сильно відрізняються від звичайного цукру та традиційних солодощів. Поєднання фруктози та глюкози допомагає організму підтримувати оптимальний баланс цукру. Мед з низьким глікемічним індексом не впливає на вміст цукру в крові та слугує альтернативою природнім цукровим замінникам. Продукт в невеликій кількості можуть собі дозволити навіть ті, хто страждає на цукровий діабет.

Зниження ваги
Висока калорійність не заважає продукту боротись з жиром – мед, розчинений в теплій воді, сприяє спалюванню небажаних відкладень.

Також продукт є ефективним в поєднанні з соком лимону чи корицею – допомагає знижувати вагу зі смаком.

На цьому перелік корисних властивостей меду не закінчується. Його активно використовують в кулінарії, використовують як повноцінну біоактивну добавку. При правильному зберіганні біологічна активність меду зберігається довгий час.

Однак, насправді довге зберігання продукту не зашкодить – адже ті, хто піклується про здоров’я та живуть повноцінним насиченим життям, обов’язково включать мед в свій щоденний раціон!